Γνώρισε τη νοημοσύνη σου

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 6.00
3.00
Κερδίζετε: 3.00 (50%)
50%
Σε Απόθεμα
+

Το πασίγνωστο αυτό βιβλίο δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να εκτιμήσει μόνος του το Δ.Ν. (Δείκτη Νοημοσύνη) του και τις ιδιομορφίες του χαρακτήρα του. Ιδιαίτερα για τους νέους αποτελεί ένα πρώτης τάξεως εργαλείο για την επιλογή του επαγγελματικού τους προσανατολισμού. Αυτός είναι ο λόγος που η σειρά αυτη, όσο περνούν τα χρόνια έχει και μεγαλύτερη χρήση στη μέση εκπαίδευση.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, ο διάσημος ψυχολόγος Χ. Άιζενκ (καθηγητής του Παν/μίου του Λονδίνου, στον κλάδο της πειραματικής ψυχολογίας, και ειδικευμένος στα προβλήματα της προσωπικότητας), περιγράφει καθαρά τι ακριβώς είναι ο Δ.Ν., πώς μπορεί να εφαρμόζεται, και ποια μειονεκτήματα μπορεί να παρουσιάσει αυτό το σύστημα βαθμολόγησης.
Το Δεύτερο μέρος του βιβλίου περιέχει 8 σειρές προβλημάτων Δ.Ν. (με 40 προβλήματα η κάθε σειρά) που κλιμακώνονται από «πολύ εύκολα» μέχρι «πολύ δύσκολα». Υπάρχουν επίσης πίνακες για τη μετατροπή των απαντήσεων σε βαθμούς Δ.Ν., καθώς και εξηγήσεις των προβλημάτων με τις σωστές απαντήσεις, στο τέλος του βιβλίου.
Όσοι θέλουν να κάνουν μια σοβαρή αξιολόγηση της νοημοσύνης τους, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κοιτάξουν ούτε τις ερωτήσεις ούτε τις απαντήσεις, πριν αρχίσουν τα τεστ.

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Χαρακτηριστικά

A' έκδοση:
  • Εκδόσεις Θυμάρι
ISBN:
960-7161-39-4
Συγγραφέας:
  • Χάνς Τζ. Άϊζενκ

Νέα βιβλία