skip to Main Content
Στο Σχολείο μας, το Τμήμα Σχολικής Ψυχολογίας παρέχει υποστήριξη σε ζητήματα σχολικής επίδοσης, κοινωνικής ένταξης, κινητοποίησης και ενθάρρυνσης.

Στο Σχολείο μας λειτουργεί Τμήμα Σχολικής Ψυχολογίας με κεντρικό στόχο να παρέχει υποστήριξη σε ζητήματα σχολικής επίδοσης, κοινωνικής ένταξης, κινητοποίησης και ενθάρρυνσης. Κάθε μαθητής και μαθήτρια έχει τη δυνατότητα συνάντησης με τις ψυχολόγους του Τμήματος ώστε να συζητήσει ποικίλα θέματα όπως η σωστή διαχείριση του χρόνου, τα συναισθήματα άγχους για τα μαθήματα και τις εξετάσεις, η αναβλητικότητα, οι σχέσεις με τους συνομηλίκους, η αυτονόμηση, η διαχείριση των συγκρούσεων κ.α.

Στις δράσεις του τμήματος συμπεριλαμβάνονται ομιλίες ευαισθητοποίησης για επίκαιρα θέματα που αφορούν την εφηβεία και απασχολούν παιδιά, καθηγητές και γονείς, πρόγραμμα Μαθησιακής Στήριξης για μαθητές με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (ΕΜΔ) που υποστηρίζεται από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, ανίχνευση γνωστικών δεικτών βάση του ΛΑΜΔΑ Τεστ (Λογισμικό Ανίχνευσης Μαθησιακών Δεξιοτήτων & Αδυναμιών) για όλους τους νέους μαθητές και τις νέες μαθήτριες της α’ Γυμνασίου καθώς και πρόγραμμα εθελοντισμού για μαθητές και μαθήτριες της β’, γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, που καλλιεργεί την ευαισθητοποίηση στην διαφορετικότητα και την συμπερίληψη όλων των μαθητών στην σχολική κοινότητα. Τέλος, το τμήμα ενισχύει το κανάλι της επικοινωνίας μεταξύ οικογένειας και σχολείου και διαμορφώνει κοινούς υποστηρικτικούς άξονες.

Back To Top