ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 32.90
23.00
Κερδίζετε: 9.90 (30%)
30%
Σε Απόθεμα
+

Στον συγκλονιστικό, πολυαναμενόμενο πρώτο τόμο των προεδρικών απομνημονευμάτων του, ο Μπαράκ Ομπάμα αφηγείται την ιστορία της απίστευτης οδύσσειάς του ως νεαρού άντρα που ξεκίνησε αναζητώντας την ταυτότητά του και κατέληξε να γίνει ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου, περιγράφοντας με καθηλωτικές προσωπικές λεπτομέρειες τόσο την πολιτική του παιδεία όσο και τις σημαντικότερες στιγμές της πρώτης θητείας της ιστορικής προεδρίας του - μιας εποχής δραστικών μεταβολών και δραματικών αναταραχών.

Αναπολώντας την προεδρία, προσφέρει μια μοναδική και στοχαστική διερεύνηση τόσο το εκπληκτικού εύρους όσο και των ορίων της προεδρικής εξουσίας, καθώς και μια ξεχωριστή ματιά στις εσωτερικές διεργασίες του κομματικού συστήματος των ΗΠΑ και της διεθνούς διπλωματίας. Ο Ομπάμα φέρνει τους αναγνώστες μέσα στο Οβάλ Γραφείο και στο Γραφείο Διαχείρισης Κρίσεων του Λευκού Οίκου, καθώς και στη Μόσχα, στο Κάιρο, στο Πεκίνο, και αλλού. Γινόμαστε κοινωνοί των σκέψεών του καθώς συγκροτεί το υπουργικό του συμβούλιο, προσπαθεί να διαχειριστεί μια παγκόσμια οικονομική κρίση, αναμετριέται με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, υπερνικά φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια για να εξασφαλίσει την ψήφιση του Νόμου για την Προσιτή Περίθαλψη, συγκρούεται με τους στρατηγούς για τη στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν, προωθεί τη μεταρρύθμιση της Γουόλ Στριτ, ανταποκρίνεται στο καταστροφικό ατύχημα της Deepwater Horizon και εξουσιοδοτεί την Επιχείρηση Τρίαινα του Ποσειδώνα, η οποία καταλήγει στον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Η Γη της Επαγγελίας είναι ένα βιβλίο ασυνήθιστα οικείο και ενδοσκοπικό - περιγράφει το στοίχημα ενός ανθρώπου με την Ιστορία και την πίστη ενός ακτιβιστή που δοκιμάζεται στην παγκόσμια σκηνή. Ο Ομπάμα μιλά με ειλικρίνεια για τις δύσκολες ισορροπίες που συνεπαγόταν η διεκδίκηση της προεδρικής υποψηφιότητας από έναν μαύρο Αμερικανό, επιφορτισμένο με τις προσδοκίες μιας γενιάς που είχε πορευτεί με το μήνυμα για "ελπίδα και αλλαγή", καθώς και η αναμέτρηση με τις ηθικές προκλήσεις της λήψης εξαιρετικά κρίσιμων αποφάσεων. Μιλά επίσης ανοιχτά για τις δυνάμεις που του εναντιώθηκαν μέσα στη χώρα και στο εξωτερικό, για το πώς επηρέασε η ζωή στον Λευκό Οίκο τη σύζυγό του και τις κόρες του, και δε φοβάται να αποκαλύψει τις εσωτερικές αμφιβολίες και την απογοήτευσή του. Ωστόσο, ποτέ δεν εγκαταλείπει την πίστη του ότι, στο πλαίσιο του τεράστιου, διαρκούς πειράματος που είναι η Αμερική, η πρόοδος είναι πάντα δυνατή.

Αυτό το υπέροχα γραμμένο και δυνατό βιβλίο αποτυπώνει την πεποίθηση του Μπαράκ Ομπάμα ότι η Δημοκρατία δεν είναι δώρο εξ ουρανού αλλά κάτι που έχει θεμελιωθεί πάνω στη συμπόνια και στην αλληλοκατανόηση, και οικοδομείται από κοινού, ημέρα με την ημέρα.

Χαρακτηριστικά

A' έκδοση:
  • ΑΘΕΝS ΒΟΟΚSΤΟRΕ ΡUΒLΙCΑΤΙΟΝS
ISBN:
9786188403260
Συγγραφέας:
  • Obama Barack

Νέα προϊόντα