ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ On-line Βιβλιοπωλείου

To online βιβλιοπωλείο είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης προϊόντων και αποτελεί ιδιοκτησία της Βιβλιοπρότασης, η οποία εδρεύει στην Αθήνα (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ Ν.ΧΑΪΜΑΝΤΑ 5-7 – ΤΚ 151 24 – Μαρούσι Αττικής, ΑΦΜ: 094493164 – ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΡ.ΓΕΜΗ 125511703000). Οι υπηρεσίες του on-line βιβλιοπωλείου παρέχονται σύμφωνα με τους παρόντες όρους χρήσης και την Πολιτική Προστασίας Απορρήτου & Προσωπικών Δεδομένων που περιέχεται στο διαδικτυακό τόπο www.othisi.gr η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των παρόντων όρων. Με την είσοδό του στο online βιβλιοπωλείο ο επισκέπτης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους παρόντες όρους. Η Βιβλιοπρόταση δύναται να τροποποιεί οποτεδήποτε τους παρόντες όρους χρήσης. Οι επισκέπτες φέρουν την ευθύνη να ελέγχουν περιοδικά αν έχουν επέλθει τροποποιήσεις στους παρόντες όρους χρήσης. Η χρήση του online βιβλιοπωλείου μετά την ως άνω αναφερόμενη τροποποίηση λογίζεται ως αποδοχή των όρων χρήσης, όπως αυτοί τροποποιήθηκαν. Σε περίπτωση μη αποδοχής οποιουδήποτε όρου χρήσης, απαγορεύεται η χρήση του on-line βιβλιοπωλείου.

Η Βιβλιοπρόταση αποτελεί κομμάτι του Εκπαιδευτικού Ομίλου και είναι το μοναδικό σημείο λιανικής πώλησης των βιβλίων των Εκδόσεων Ώθηση.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τους σχετικούς όρους στο Όροι και προϋποθέσεις αγοράς - Τρόποι πληρωμής - Επιστροφές.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Για τη χρήση του online βιβλιοπωλείου είναι απαραίτητη η εκ μέρους του χρήστη γνωστοποίηση κάποιων προσωπικών του στοιχείων. Προκειμένου να προβείτε σε παραγγελία, θα σας ζητηθεί το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, η διεύθυνσή σας, η διεύθυνση στην οποία θέλετε να αποσταλούν τα πωλούμενα προϊόντα, ο αριθμός του τηλεφώνου σας, και η ηλεκτρονική ταχυδρομική σας διεύθυνση. Εάν επιλέξετε ως τρόπο πληρωμής την πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας θα σας ζητηθεί και ο αριθμός, η ημερομηνία λήξεως και ο κωδικός ασφαλείας της κάρτας. Με την καταχώριση της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης αποδέχεστε ότι όλες οι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας κοινοποιήσεις προς εσάς δύνανται να γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής ταχυδρομικής σας διεύθυνσης. Για τη χρήση και την προστασία των προσωπικών σας στοιχείων μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά διαβάζοντας την Πολιτική Προστασίας Απορρήτου & Προσωπικών Δεδομένων .

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Courier

Η Βιβλιοπρόταση για την εκτέλεση και παράδοση της παραγγελίας σας, διαβιβάζει υποχρεωτικά σε τρίτο πρόσωπο τα απολύτως απαραίτητα προσωπικά δεδομένα σας για την εκτέλεση της αποστολής της παραγγελίας σας.

Τα δεδομένα αυτά που μεταβιβάζονται σε τρίτο πρόσωπο (μεταφορέα αδειοδοτημένο από την ΕΕΤΤ) είναι το όνομα, το επώνυμο, η πλήρης διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας του παραλήπτη, αποκλειστικά για το σκοπό της εκτέλεσης της μεταφοράς και παράδοσης της παραγγελίας.

Η Βιβλιοπρόταση συνεργάζεται με εξωτερικούς τρίτους παρόχους υπηρεσιών μεταφορών για την εκτέλεση της παραγγελίας σας και η διαβίβαση των αναφερόμενων δεδομένων είναι απαραίτητη αν επιθυμείτε να λάβετε την παραγγελία σας στο χώρο σας.

Σε περίπτωση μη συναίνεσης σας για τη διαβίβαση των αναφερόμενων δεδομένων στους παρόχους υπηρεσιών μεταφορών, οφείλετε να προσέλθετε στο χώρο του βιβλιοπωλείου Βιβλιοπρόταση για να παραλάβετε την παραγγελία σας.

Η Βιβλιοπρόταση σε εφαρμογή της γενικής πολιτικής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών του ηλεκτρονικού καταστήματος, σε περίπτωση υποβολής αιτήματος ενημέρωσης- γνωστοποίησης από χρήστη για την ταυτότητα του συνεργαζόμενου τρίτου παρόχου μεταφορών (επωνυμία επιχείρησης), θα ανταποκρίνεται γνωστοποιώντας τα στοιχεία του παρόχου που έχει αναλάβει την εκτέλεση της συγκεκριμένης μεταφοράς για την οποία έχει υποβληθεί το αίτημα. Δυνητικά μπορούμε να γνωστοποιούμε εξ’ αρχής την εταιρεία.

ΑΓΟΡΑ

Κατά την αγορά αλλά και την ολοκλήρωση της παραγγελίας, ο χρήστης καθοδηγείται με αυτόματες υποδείξεις της ιστοσελίδας. Η παραγγελία θα αρχειοθετείται. Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας θα αποστέλλεται στο χρήστη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μήνυμα που θα πιστοποιεί την παραλαβή της παραγγελίας. Εάν κατά την εκτέλεση της παραγγελίας συμβεί κάποιο λάθος με ευθύνη της εταιρείας, η τελευταία έχει την υποχρέωση να αποκαταστήσει το λάθος. Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης, προ της ολοκλήρωσης της παραγγελίας, θα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την παραγγελία και να τη διορθώσει.

Διευκρινίζεται ότι ο χρήστης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση πωλήσεως εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας. Για την υπαναχώρηση απαιτείται email στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας του βιβλιοπωλείου ( publications@othisi.edu.gr) ή μήνυμα από την «Επικοινωνία» στον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου ή η συμπλήρωση του εντύπου υπαναχώρησης.

Ελαττωματικά και κακέκτυπα βιβλία / προϊόντα, αντικαθίστανται με έξοδα της Βιβλιοπρότασης, εφόσον υπάρξει σχετική γνωστοποίηση με ηλεκτρονικό μήνυμα ή άλλο τρόπο επικοινωνίας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Για την επιπρόσθετη ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω πιστωτικών καρτών, αυτές γίνονται με το σύστημα ασφαλείας ProxyPay Secure Online Payment της Τράπεζας Eurobank. Έτσι, κατά τη διαδικασία αγοράς μέσω πιστωτικής, ο πελάτης αυτόματα μεταφέρεται σε secure server (ασφαλή διακομιστή) στην υπηρεσία ProxyPay της Τράπεζας Eurobank. Όλα τα στοιχεία που μεταβιβάζονται ηλεκτρονικά από τον πελάτη, καθώς και η μεταφορά τους από την Τράπεζα στη VISA ή MasterCard καλύπτονται από τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης SSL 128-bit. Στην περίπτωση αυτή δεν αποθηκεύονται πουθενά τα στοιχεία της κάρτας, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια ελέγχου και χρέωσής της. Το σύστημα ασφαλούς επικοινωνίας του on-line βιβλιοπωλείου της Βιβλιοπρότασης είναι πιστοποιημένο από την εταιρεία Verisign. Έτσι, οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε στο on-line βιβλιοπωλείο μέσω πιστωτικών καρτών είναι απόλυτα ασφαλείς.
Το όνομα χρήστη, ο κωδικός σας και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας θα πρέπει να τηρούνται απόρρητα με δική σας ευθύνη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Οι αποστολές θα γίνονται στον τόπο που μας έχει υποδείξει ο πελάτης με τρόπο τον οποίο επιλέγει η εταιρεία. Εφόσον το παραγγελλόμενο προϊόν είναι άμεσα διαθέσιμο και εφόσον δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που να μας αναγκάζουν να αναστείλουμε προσωρινά ή μόνιμα τις πωλήσεις ενός προϊόντος, οι αποστολές εντός του νομού Αττικής θα γίνεται προσπάθεια να εκτελούνται εντός 24-48 ωρών, ενώ οι αποστολές εκτός του νομού Αττικής εντός 48-72 ωρών.

ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Στις τιμές που αναγράφονται δίπλα από κάθε προϊόν ως τελική τιμή περιλαμβάνεται και ο εκάστοτε νόμιμος ΦΠΑ. Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται το κόστος αποστολής. Το συνολικό κόστος (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής) επιβεβαιώνεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ

Οι παρόντες όροι χρήσης, η χρήση του on-line βιβλιοπωλείου και οι συναλλαγές μέσω του on-line βιβλιοπωλείου διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Σε περίπτωση κατά την οποία κάποιος από τους παρόντες όρους ήθελε κριθεί άκυρος ή ακυρώσιμος, η ακυρότητα ή ακυρωσία αυτή δε θα επηρεάσει την ισχύ των λοιπών όρων. Αρμόδια για την επίλυση οιασδήποτε διαφοράς ήθελε προκύψει από τη χρήση του on-line βιβλιοπωλείου ή σχετικά με την ερμηνεία ή εφαρμογή των παρόντων όρων χρήσης ή εξ αφορμής αυτών είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών.