Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2024

03/06/2024
από Εκδόσεις (Διαχείριση) JKVNM M

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων 2024, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις και ανθρώπους, να συζητήσουμε καίρια θέματα, να ακούσουμε ιστορίες, να μάθουμε πώς να επικοινωνούμε τα συναισθήματά μας και φυσικά να διασκεδάσουμε

Σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας για ακόμα μία χρονιά και ανανεώνουμε το ραντεβού για επόμενες δράσεις, γεμάτοι…συν-αισθήματα!

Openous
Ασπασία Πρόβου
Εκδόσεις Καστανιώτη 
Περιοδικό Σαλιγκάρι 
Atelier Nethys
Εργαστήριο ζωγραφικής για γονείς και παιδιά από την ομάδα του Atelier Nethys

24/05/2024
από Εκδόσεις (Διαχείριση) JKVNM M

Στο πλαίσιο της Eβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων, το Σάββατο 01.06.2024, στις 12.00, η ομάδα του Atelier Nethys προσκαλεί παιδιά και γονείς στη μεγάλη γιορτή των μικρών βιβλιοπωλείων για να ταξιδέψουν μαζί σε φανταστικούς κόσμους με όχημα τη ζωγραφική και οδηγό τα συναισθήματά μας.

Στο βιβλιοπωλείο ΒιβλιοΠρόταση, θα δημιουργηθεί ένα ζωντανό εργαστήριο γεμάτο χρώματα και υλικά, όπου γονείς και παιδιά θα ανακαλύψουν τη χαρά της εικαστικής έκφρασης μέσα από το χρωματισμό και τις χειροτεχνίες. Μοναδικά σχέδια και χαρακτήρες θα περιμένουν να ζωντανέψουν από τις πινελιές των μικρών μας φίλων, ενεργοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Συν-μετέχουμε και συν-διαμορφώνουμε με εν-συν-αίσθηση τον κόσμο μας!

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς και παιδιά Δημοτικού (5-8 χρονών). 

Μπορείτε να δηλώσετε εδώ τη συμμετοχή σας. 

Σα περιμένουμε! 

Παρουσίαση του περιοδικού «Σαλιγκάρι»

23/05/2024
από Εκδόσεις (Διαχείριση) JKVNM M

Έπειτα από εννιά χρόνια διαδικτυακής παρουσίας (saligari.net), τον Δεκέμβρη του ΄23 το πρώτο έντυπο Σαλιγκάρι κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία. Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων, την Παρασκευή 31 Μαϊου 2024 και ώρα 18.30 μμ. στον φιλόξενο χώρο της «Βιβλιοπρότασης» θα παρουσιάσουμε το πρώτο έντυπο τεύχος του περιοδικού Σαλιγκάρι, θα συζητήσουμε για την αξία του περιοδικού Τύπου και θα γκρινιάξουμε για τις δυσκολίες που συναντήσαμε στον δρόμο προς την έκδοση. 

Κυρίως όμως εκείνο για το οποίο θα μιλήσουμε θα είναι η αξία της συνύπαρξης. Η αξία της συνύπαρξης ανθρώπων ετερόκλητων που ό,τι τους ενώνει είναι η κοινή επιθυμία για απεύθυνση και διάλογο. Η κοινή επιθυμία να ανήκουμε σε ένα σύνολο.

Μπορείτε να δηλώσετε εδώ τη συμμετοχή σας!

Σας περιμένουμε!


Παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Η Φωνή της»

22/05/2024
από Εκδόσεις (Διαχείριση) JKVNM M

Στο πλαίσιο της φετινής Εβδοµάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων, το βιβλιοπωλείο ΒιβλιοΠρόταση και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν την Πέµπτη 30 Μαΐου 2024 και ώρα 7.00 µ.µ., σε συζήτηση µε αφορµή την κυκλοφορία του συλλογικού τόµου «Η Φωνή της».

Στην εκδήλωση, που θα συντονίσει η συγγραφέας Τζούλια Γκανάσου, θα µιλήσουν οι συγγραφείς: Εύα Μ. Μαθιουδάκη, Χάρις Παρασκευοπούλου, Εύα Στάμου και αποσπάσµατα θα διαβάσουν οι: Γεωργία Βεληβασάκη, Πέννυ Μηλιά, Αλέκα Πλακονούρη, Κατερίνα Ι. Παπαντωνίου, Νατάσα Ρεμούνδου.

Όλες οι συµµετέχουσες είναι µέλη του Δικτύου γυναικών συγγραφέων κατά της έµφυλης βίας και των γυναικοκτονιών «Η φωνή της». 

Τα έσοδα από τα δικαιώµατα του βιβλίου θα δοθούν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας. 

Μπορείτε να δηλώσετε εδώ τη συμμετοχή σας!

Σας περιμένουμε!

Ενδοοικογενειακή συνεργασία

21/05/2024
από Εκδόσεις (Διαχείριση) JKVNM M

Στην οικογένεια, η συνεργασία γεννά σημαντικό μέρος της χαράς της κοινής ζωής. Είναι επίσης στοιχείο λειτουργικότητας, αποτελεσματικότητας, οικονομίας χρόνου και ενέργειας. Εξίσου, η συνεργασία αποτελεί πεδίο τριβής και την κορυφή του παγόβουνου, όταν υποβόσκουν ζητήματα επικοινωνίας και αποδοχής στις σχέσεις.

Στα πλαίσια της φετινής Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων, την Τρίτη 28/5 στις 18.30 στο βιβλιοπωλείο ΒιβλιοΠρόταση, η Ασπασία Πρόβου, Integrative Coach και θεραπεύτρια, θα καθοδηγήσει ένα εργαστήριο με θέμα την ενδοοικογενειακή συνεργασία. Σε ζευγάρια, παιδιά 13-18 ετών και οι γονείς τους, θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν και να εκτονώσουν συναισθήματα και προβληματισμούς και να εξελίξουν τη σχέση τους.

Διάρκεια εργαστηρίου 90’.

Μπορείτε να δηλώσετε εδώ τη συμμετοχή σας!

Σας περιμένουμε!

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο της συναισθηματικής νοημοσύνης

20/05/2024
από Εκδόσεις (Διαχείριση) JKVNM M

Στα πλαίσια της φετινής «Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων», ο οργανισμός Openous, τη Δευτέρα 27/05 και ώρα 11:00πμ, στο βιβλιοπωλείο ΒιβλιοΠρόταση, μας καλεί να ανακαλύψουμε μαζί τον κόσμο της συναισθηματικής νοημοσύνης. Μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και συζητήσεις, μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα μάθουν να κατανοούν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να αναπτύσσουν την ενσυναίσθησή τους και να οικοδομούν ισχυρότερες σχέσεις.

Μπορείτε να δηλώσετε εδώ τη συμμετοχή σας. 

Σας περιμένουμε!

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2024

17/05/2024
από Εκδόσεις (Διαχείριση) JKVNM M

Σας προσκαλούμε και φέτος στη μεγάλη γιορτή των βιβλίων, στην Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων!

Θα μοιραστούμε σκέψεις και προβληματισμούς, θα ανταλλάξουμε απόψεις για βιβλία και θα συζητήσουμε καίρια ζητήματα, πάνω στη φετινή θεματική, «λέξεις που περιέχουν το “συν”».

Μέσα από τις δράσεις που έχουμε ετοιμάσει, θέλουμε να αναδείξουμε τη δύναμη της συνεργασίας, των συναισθημάτων, της συγγραφής, της ενσυναίσθησης και της συνύπαρξης.

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας και σας περιμένουμε για μια εβδομάδα συν-αρπαστική!

Μπορείτε να δηλώσετε εδώ τη συμμετοχή σας. 

Σας περιμένουμε! 

Η ομάδα της Βιβλιοπρότασης.

Σας ευχαριστούμε Λαμπρινή Λαδά!

15/03/2024
από Εκδόσεις (Διαχείριση) JKVNM M

Το Σάββατο 9/3 είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τη συγγραφέα και life coach Λαμπρινή Λαδά, στα πλαίσια της παρουσίασης του ημερολογίου της, «Manifestation, Notes & Quotes, Make it happen», που κυκλοφορεί από την Brainfood. Με οδηγό τη θετική σκέψη, η συγγραφέας μας μίλησε για τη φιλοσοφία του manifestation και μας υπενθύμισε ότι με ένα σημειωματάριο, ένα μολύβι, την ενέργεια και τη φαντασία μας μπορούμε να κάνουμε τα όνειρα και τις επιθυμίες μας πραγματικότητα. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Λαμπρινή Λαδά και σε όλους και όλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Διαδραστικό Workshop "Manifestation"

04/03/2024
από Εκδόσεις (Διαχείριση) JKVNM M

Η ομάδα της ΒιβλιοΠρότασης, σας προσκαλεί το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 12:00, σε ένα διαδραστικό workshop με τη Λαμπρινή Λαδά, life coach και δημιουργό του ημερολογίου Manifestation Notes and quotes, Make it happen, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Brainfood.

Σας ευχαριστούμε Δέσποινα Σουγιούλ!

07/02/2024
από Εκδόσεις (Διαχείριση) JKVNM M

Το Σάββατο 3/2 είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τη συγγραφέα Δέσποινα Σουγιούλ, στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου της “Μαρία Κάλλας - Ζώντας μόνο για τη Τέχνη”, σε εικονογράφηση της Studded Betrayal, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 Μέσα από πολύ μουσική, κουκλοθέατρο και εικαστικά παιχνίδια, η συγγραφέας μίλησε στα παιδιά για τη σπουδαία λυρική τραγουδίστρια, το έργο της και τη ζωή της.

Σας ευχαριστούμε Δέσποινα Σουγιούλ!