Η ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 24.43
21.99
Κερδίζετε: 2.44 (10%)
10%
Σε Απόθεμα
+

«Ένα όραμα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βασίζεται σε μια διαυγή ανάλυση χωρίς παραχωρήσεις, και ταυτόχρονα διαπνέεται από ακλόνητη πίστη στο ευρωπαϊκό εγχείρημα. Αυτή είναι η προσέγγιση ενός από τους καλύτερους γνώστες των θεμάτων της ΕΕ, του Λουκά Τσούκαλη, ενός ενεργού θεατή. Ο πόλεμος και το κλίμα δημιουργούν έναν καινούργιο κόσμο. Πρέπει να δοθούν στην ΕΕ τα μέσα που θα της επιτρέψουν να διατηρήσει και να εμβαθύνει το μοναδικό στον κόσμο μοντέλο της. Σήμερα εξαρτιόμαστε τόσο πολύ από άλλους που δεν θα μπορέσουμε να διαδραματίσουμε έναν συγκροτημένο γεωπολιτικό ρόλο. Η ΕΕ πρέπει να προστατεύει τους πολίτες της καλύτερα και να τους κάνει πιο δυνατούς. Χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία και αποτελεσματικότερη ηγεσία. Συμφωνώ ολόψυχα με όλα αυτά τα μηνύματα.» 

(Χέρμαν βαν Ρομπέι, επίιιμος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου)


«Υπάρχουν δυο λόγοι για τους οποίους το βιβλίο αυτό είναι ένα αριστούργημα. Ο πρώτος είναι ότι κανένας μελετητής δεν μπορεί, καλύτερα από τον Λουκά Τσούκαλη, να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το πολύπλοκο σύμπλεγμα ευρωπαϊκών και εθνικών διαλόγων. Ο δεύτερος είναι ότι η βαθιά κατανόηση αυτών των διαλόγων απαιτεί τόσο οικονομική όσο και πολιτική κουλτούρα. Απαιτεί εμπειρία και βάθος, και ο Τσούκαλης διαθέτει και τα δύο.» 

(Ζαν Πιζανί-Φερί, Sciences Po, Παρίσι / EUI, Φλωρεντία / Bruegel, ΒρυξέλλεΒ / PIIEE, Ουάσινγκτον)


«Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία μιας ερωτικής σχέσης ζωής. Ο Λουκάς Τσούκαλης δεν αγνοεί πόσο μακριά από την τελειότητα βρίσκεται το αντικείμενο του έρωτά του - η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δείχνει όμως πώς και γιατί η δημιουργία της ΕΕ και η μετέπειτα ανάπτυξή της ήταν όχι μόνο απαραίτητες, αλλά και επιτυχημένες. Είναι κρίμα που πάρα πολλοί στο Ηνωμένο Βασίλειο αδυνατούν να κατανοήσουν αυτές τις μεγάλες αλήθειες.» 

(Μάρτιν Γουλφ, Financial Times)


«Ένας από τους καλύτερα ενημερωμένους μελετητές της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης και ταυτόχρονα ένας από τους πιο κατανοητούς συγγραφείς επί ευρωπαϊκών θεμάτων εκθέτει, με τον χαρακτηριστικό ευθύ και εξαιρετικά ευανάγνωστο τρόπο του, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ένωση και το πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα σε αυτές. Πρέπει να διαβαστεί από όλους όσοι θέλουν να είναι καλά ενημερωμένοι για την ΕΕ.» 

(Άναντ Μένον, King's College, Λονδίνο, Πρόγραμμα «UK in a Changing Europe»)

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Χαρακτηριστικά

A' έκδοση:
  • ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ISBN:
9789602219850
Συγγραφέας:
  • ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Νέα προϊόντα