ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ

ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗΣ
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 47.00
42.30
Κερδίζετε: 4.70 (10%)
10%
Σε Απόθεμα
+

Με πολλές ασκήσεις και πλούσιο υλικό, το βιβλίο στοχεύει να βοηθήσει τους φοιτητές στην κατανόηση και την εμπέδωση των βασικών μαθηματικών εννοιών. Καλύπτει τον κλασικό απειροστικό λογισμό, διατρέχοντας την ύλη των Μαθηματικών I, όπως αυτά διδάσκονται σε ένα οικονομικό τμήμα και πρέπει να τα γνωρίζουν οι οικονομολόγοι. Ως εκ τούτου, τα παραδείγματα και οι εφαρμογές αντλούνται από τα οικονομικά, χωρίς όμως να γίνονται εκπτώσεις στις καθαρά μαθηματικές γνώσεις που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπισή τους.
Σε πολλά κεφάλαια παρατίθενται βασικές γνώσεις, ενώ σε αρκετά τμήματα του βιβλίου αναπτύσσονται εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στα οικονομικά.
Πολλές από τις ασκήσεις που περιλαμβάνονται στο σύγγραμμα είναι κλασικές ασκήσεις μαθηματικής ανάλυσης και σε αρκετές υπάρχει μια οικονομική "ενδυμασία". Αυτό αποσκοπεί σε μια πρώτη στοιχειώδη επαφή του φοιτητή με το "οικονομικό λεκτικό περιβάλλον". Δεδομένου ότι σκοπός του συγγραφέα είναι η διδασκαλία των μαθηματικών και όχι της οικονομικής θεωρίας, το κύριο βάρος έχει δοθεί στο μαθηματικό κομμάτι των ασκήσεων οικονομικού περιεχομένου και όχι στην οικονομική τους διερμήνευση.
Οι λύσεις που δίδονται σε διάφορες ασκήσεις είναι σε συνοπτική μορφή και μπορούν να θεωρηθούν μάλλον ως υποδείξεις. Ο φοιτητής καλείται να αποφύγει την αποστήθιση και να αυτενεργήσει καλύπτοντας μόνος του τα διάφορα (υπολογιστικά συνήθως) κενά.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Χαρακτηριστικά

A' έκδοση:
  • ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ
ISBN:
9789605863630
Συγγραφέας:
  • ΚΩΤΣΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Νέα προϊόντα