Η ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΦΑΝΟΥ

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 14.30
12.90
Κερδίζετε: 1.40 (10%)
10%
Σε Απόθεμα
+

Τι κοινό έχουν ο Σηματοφύλακας του Ντίκενς, ο Φύλακας Καβούρης από το Αναγνωστικό της Δ’ Δημοτικού και ένας αφανής Φύλακας του Ασωπού;

Τρεις απρόσμενες σιδηροδρομικές ιστορίας, τρία και τα σιδηροδρομικά ατυχήματα στη ζωή του Ντίκενς. Τρεις και οι εμφανίσεις του φαντάσματος στην ιστορία του Σηματοφύλακα. Ο ίδιος ο Ντίκενς πεθαίνει από εγκεφαλικό την ίδια ημερομηνία με κείνη του πρώτου σιδηροδρομικού ατυχήματος όπου ήταν παρών!

Είναι το τυχαίο έκφραση μιας αδιόρατης αναγκαιότητας; Αυτό που λέμε σύμπτωση είναι η άλλη όψη μιας φαινομενικά παράλογης μεταφυσικής ή τελικά η κβαντομηχανική αντίληψη του κόσμου μπορεί να μας αποκαλύψει τις βαθύτερες συνδέσεις καταστάσεων και πραγμάτων;

Κοινός άξονας των τριών ιστοριών ο σιδηρόδρομος. Έτερος κοινός άξονας είναι η κόκκινη αναλαμπή των προειδοποιητικών φανών. Το κόκκινο χρώμα του κινδύνου, του πάθους για ζωή.

Η κβαντομηχανική του κόκκινου φανού ιχνηλατεί στον κόσμο του μικρόκοσμου τις κινήσεις της ανθρώπινης ψυχής καθώς το σώμα κινείται ανάμεσα στις ράγες του χρόνου, ανάμεσα σε δύο παράλληλα σύμπαντα που μπορεί να μην τέμνονται αλλά δημιουργώντας μια σιδηροδρομική γραμμή χαρίζουν ασφάλεια, γαλήνη και την ικανότητα να μπορεί το πνεύμα να δρα σαν οιακιστής ανακαλύπτοντας το δικό του σιωπηλό νόημα. Όσο «χάνεσαι» μέσα στο ταξίδι τόσο περισσότερο αγγίζεις την αλήθεια του συνείδησης μέσα σου! Η αρχή απροσδιοριστίας του Χάιζενμπεργκ είναι εδώ!

Χαρακτηριστικά

A' έκδοση:
  • ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΙΑΚΙΣΤΗΣ
ISBN:
978-960-590-030-4
Συγγραφέας:
  • Βασιλική Μανουσαρίδου

Νέα προϊόντα