ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

14 ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ
17.91
Σε Απόθεμα
+

Η φιλοσοφία και το τρένα είναι για μένα καλός συνδυασμός. Στο τρένο μπορώ να σκεφτώ. Τα τρένα με πηγαίνουν εκεί όπου θέλω να πάω και το κάνουν με την ταχύτητα της σκέψης μου. Ωστόσο, και η φιλοσοφία και τα τρένα έχουν κάτι το παρωχημένο: κάποτε ήταν ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητά μας και τώρα έχουν μεταβληθεί σε γραφικούς αναχρονισμούς. Η τεχνολογία μάς παρασύρει ώστε να πιστέψουμε πως η φιλοσοφία δεν έχει πλέον σημασία. Ποιος χρειάζεται τον Αριστοτέλη, όταν υπάρχουν οι αλγόριθμοι; 

(Από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Ο πολύ επιτυχημένος συγγραφέας Έρικ Γουάινερ ξεκινά ένα ευφάνταστο πνευματικό ταξίδι, ακολουθώντας τα βήματα των μεγαλύτερων διανοητών της Ιστορίας, προκειμένου να μας δείξει πώς καθένας από αυτούς -από τον Επίκουρο έως τον Γκάντι, από τον Θορό ως την Μποβουάρ- μπορεί να μας βοηθήσει τόσο πρακτικά όσο και διανοητικά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας.
Μια απολαυστική και χιουμοριστική οδύσσεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, για να δούμε τον κόσμο με διαφορετική οπτική, για να ανακαλύψουμε κρυμμένες ομορφιές, για να αναζητήσουμε νέους τρόπους να ζούμε και για να μάθουμε πώς να αποδεχθούμε το θαύμα της ύπαρξης, πώς να αντιμετωπίσουμε τα λάθη μας και πώς να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή. 

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Χαρακτηριστικά

A' έκδοση:
  • Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN:
9786180139914
Συγγραφέας:
  • WEINER ERIC