10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ 38 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΟΣΜΟ

16.92
Σε Απόθεμα
+

«Το πρώτο λεπτό μετά τον θάνατό της, η συνείδηση της Τεκίλα Λεϊλά άρχισε να φθίνει, αργά και σταθερά, σαν την άμπωτη που απομακρύνεται από την ακτή...»
Για τη Λεϊλά, κάθε λεπτό μετά τον θάνατό της φέρνει στην επιφάνεια μια ανάμνηση των αισθήσεών της: κατσίκι με μπαχαρικά στιφάδο, εκείνο που θυσίασε ο πατέρας της για να γιορτάσει τη γέννηση του πολυπόθητου γιου· μπρίκια όπου αχνίζουν το λεμόνι με τη ζάχαρη για να αποτριχώνουν οι γυναίκες τις γάμπες τους, ενόσω οι άντρες προσεύχονται· τον καφέ με τους σπόρους καρδάμωμου που μοιράζεται μ' έναν ωραίο φοιτητή στο πορνείο όπου δουλεύει. Κάθε ανάμνηση που αχνοσβήνει φέρνει πίσω τους φίλους που απέκτησε στη γλυκόπικρη ζωή της - φίλους που τώρα ψάχνουν απελπισμένα να τη βρουν...
Ένα πολύ δυνατό και υποβλητικό μυθιστόρημα από την πένα μιας από τις πιο σπουδαίες συγγραφείς της εποχής μας.

(Από την παρουσίαση της έκδοσης)

«Η Ελίφ Σαφάκ, η οποία συναρπάζει με τις δημόσιες ομιλίες της για τα δικαιώματα των γυναικών και την ελευθερία του λόγου, με το μυθιστόρημα αυτό εστιάζει στους ανθρώπους που βιώνουν καταπίεση, που δεν μπορούν να διατυπώσουν άποψη και να εκφράσουν επιθυμίες. Επικεντρώνεται στους σιωπηλούς, περιθωριακούς ανθρώπους, δίνοντας ζωή στις ανείπωτες, ξεχασμένες ιστορίες τους. Σκύβει με αγάπη και τρυφερότητα στη γυναίκα που ψάχνει τη θέση της στον κόσμο, φέρνοντας στο προσκήνιο το ρόλο της οικογένειας στη διαιώνιση του καθεστώτος καταπίεσης των γυναικών».

(Χριστίνα Μουκούλη, bookpress.gr, 29/11/2021)

«Ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για το πώς η κοινωνία μπορεί να καταστρέψει τη ζωή μιας γυναίκας. Αμείλικτη, πολιτικοποιημένη, αλλά και λυρική, η Σαφάκ μάς προσφέρει ένα πολυδιάστατο μυθιστόρημα γραμμένο με μεγάλη χάρη και γενναιοδωρία».

(Juan Gabriel Vasquez, συγγραφέας)

«Συναρπαστικό. Υπάρχει απίστευτη ομορφιά μέσα σε τούτο το βιβλίο».

(The Times)

Χαρακτηριστικά

A' έκδοση:
  • Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN:
9786180139143
Συγγραφέας:
  • SHAFAK ELIF / ΣΑΦΑΚ ΕΛΙΦ