ΒΟΥΝΑ ΠΕΡΑ ΑΠ' ΤΑ ΒΟΥΝΑ

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΠΟΛ ΦΑΡΜΕΡ, ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
19.98
Σε Απόθεμα
+

Από τον βραβευμένο με Πούλιτζερ, Tracy Kidder, η ζωή και το έργο του γιατρού Πολ Φάρμερ (1959-), που παλεύει να γιατρέψει τους φτωχούς όλου του κόσμου!

«Ο κεντρικός χαρακτήρας αυτού του θαυμάσιου βιβλίου είναι ένας από τους πιο προκλητικούς, ευφυείς, αστείους, οχληρούς, ατελείωτα ενεργητικούς, εκνευριστικούς, και γοητευτικούς χαρακτήρες που έχουν ζωντανέψει στο χαρτί. Έχει ξεκινήσει έναν επικό αγώνα που θα σας μεταφέρει από τους διαδρόμους της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ σε ένα ηλιοκαμένο οροπέδιο στην Αϊτή, από τις παραγκουπόλεις του Περού στις κρύες γκρίζες φυλακές της Μόσχας. Θέλει να αλλάξει τον κόσμο. Αυτό το λαμπρό και δυνατό βιβλίο θα αλλάξει οπωσδήποτε τον τρόπο με τον οποίο τον βλέπετε».

(JONATHAN HARR, συγγραφέας τού "Ο χαμένος πίνακας του Καραβάτζο")

«Το "Βουνά Πέρα Απ' τα Βουνά" είναι το μοναδικό βιβλίο που έχω διαβάσει εδώ και χρόνια το οποίο με έκανε να θέλω να ζητωκραυγάσω. Το τελείωσα νιώθοντας άβολα, ένοχη, και εξαντλημένη, αλλά με ενέπνευσε επίσης, με κράτησε ξύπνια όλη νύχτα, και με συγκίνησε μέχρι δακρύων. Κάποιοι αναγνώστες θα βρουν τις ζωές τους να έχουν αλλάξει ολοσχερώς· όλοι οι υπόλοιποι θα βρεθούν, τουλάχιστον, με απρόσμενα αναθεωρημένες αξίες. Ο Tracy Kidder δεν μας έχει προσφέρει μονάχα ένα αξέχαστο βιβλίο, αλλά και ένα εντυπωσιακό μάθημα ζωής. Ζήτω!»

(ANNE FADIMAN, συγγραφέας τού "The Spirit Catches You and You Fall Down")

«Ο ιδεαλισμός σπανίως τα έχει πάει τόσο καλά στον πλανήτη, όπως στο καλογραμμένο "Βουνά Πέρα Απ' τα Βουνά" του Tracy Kidder. Μπαίνει κανείς στον πειρασμό να αποκαλέσει τις παθιασμένες ευαισθησίες και τις γεμάτες αγάπη φιλοδοξίες του Πολ Φάρμερ αλλόκοσμες, μόνο όμως με θλίψη, αφού υπάρχουν τόσοι λίγοι σαν κι αυτόν στον κόσμο. Ο Kidder μάς εξασφάλισε, όπως λένε οι Φαρμερίτες, έναν οδικό χάρτη της ευπρέπειας, κι ένα κληροδότημα σαν αυτό είναι απροσμέτρητο».

(BOB SHACOCHIS, συγγραφέας τού "Easy in the Islands")

«Το "Βουνά Πέρα Απ' τα Βουνά" είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο, που θα σας κάνει να αμφισβητήσετε τον ίδιο σας τον βίο και τις πολιτικές σας απόψεις. Είναι η τέλεια μαρτυρία για έναν άνθρωπο που συνεχίζει να αλλάζει την ιατρική και ο οποίος έχει γίνει, αναμφίβολα, ένας ασυνήθης σωτήρας μιας χώρας που τον χρειαζόταν απεγνωσμένα. Αν αυτό το βιβλίο δεν βροντοφωνάζει "Πούλιτζερ", τότε ποιο;»

(USA Today)

«Μια ιστορία που εμπνέει, ενοχλεί και προκαλεί».

(The New York Times)

(Από τον εκδότη)

Χαρακτηριστικά

A' έκδοση:
  • Εκδόσεις Δίαυλος
ISBN:
9789605314705
Συγγραφέας:
  • KIDDER TRACY / ΚΙΝΤΕΡ ΤΡΕΙΣΙ

Νέα βιβλία