ΕΝΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 28.62
25.76
Κερδίζετε: 2.86 (10%)
10%
Σε Απόθεμα
+

Το Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος μιλάει για τον φιλόδοξο γιο ενός κληρικού, που απορρίπτει την πίστη του και εγκαταλείπει την περιορισμένη ζωή του στην ύπαιθρο της Δανίας για την πρωτεύουσα. Ο Περ είναι ένας προικισμένος νεαρός άνδρας που φτάνει στην Κοπεγχάγη πιστεύοντας ότι πρέπει να κυνηγήσει την τύχη σαν να ήταν ένα άγριο πλάσμα, ένα θηρίο με στραβό κυνόδοντα... Να το συλλάβει και να το δεσμεύσει.

Το ερωτικό ενδιαφέρον του Περ, μια Εβραία κληρονόμος, είναι ταυτόχρονα ο πιο δυνατός χαρακτήρας του βιβλίου και μια από τις μεγαλύτερες Εβραίες ηρωίδες της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. Ο Περ αποκτά εμμονή με ένα σχέδιο μηχανικής το οποίο πιστεύει ότι θα αναδιαμορφώσει το τοπίο της Δανίας και θα αλλάξει τη δευτερεύουσα θέση της στον κόσμο. Τελικά, τόσο οι προσωπικές όσο και οι επαγγελματικές του φιλοδοξίες τον απομονώνουν από τον περίγυρό του και του δημιουργούν κατάθλιψη.
Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη σχέση της τύχης με την ευτυχία, μια σχέση που ο Περ αναθεωρεί και βλέπει διαφορετικά προς το τέλος της ζωής του.
Ένα άγνωστο κλασικό έργο στη χώρα μας. Ένα αριστούργημα της εποχής του μοντερνισμού και αναμφισβήτητα ένα σπουδαίο μυθιστόρημα της δανικής λογοτεχνίας.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Χαρακτηριστικά

A' έκδοση:
  • ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΕΜΒΟΣ
ISBN:
9786185413309
Συγγραφέας:
  • PONTOPPIDAN HENRIK / ΠΟΝΤΟΠΙΝΤΑΝ ΧΕΝΡΙΚ