Η ΛΙΜΝΗ

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 12.52
8.90
Κερδίζετε: 3.62 (29%)
29%
Σε Απόθεμα
+

Ένα ψαροχώρι στην άκρη του κόσμου. Μια λίμνη που στερεύει και, δυσοίωνα, σπρώχνει τις όχθες της προς τα έξω. Οι άντρες έχουν βότκα, οι γυναίκες έχουν προβλήματα, τα παιδιά έχουν εκζέματα για να ξύνονται. Και τι γίνεται με τον Νάμι; Ο Νάμι δεν έχει τίποτα άλλο παρά μια γιαγιά με χοντρά χέρια. Ωστόσο, έχει μια ζωή μπροστά του - μια πρώτη αγάπη που του την παίρνουν οι Ρώσοι στρατιώτες και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αλλά αν μια ζωή μπορεί να ξεκινήσει στην άκρη του κόσμου, ίσως μπορεί να τελειώσει στην αρχή.
Αυτή η ιστορία είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η ανθρωπότητα. Για τον ήρωά της -ένα αγόρι που ξεκινάει το ταξίδι του χωρίς τίποτα άλλο, παρά ένα μάτσο νεύρα και ένα παλτό που κάποτε ανήκε στον παππού του- είναι ένα οδοιπορικό. Για να φτάσει στο μεγαλύτερο μυστήριο, πρέπει να διασχίσει και να περπατήσει γύρω από τη λίμνη και τελικά να βυθιστεί στον πυθμένα της. Το μυθιστόρημα της Μπέλοβα αναδείχθηκε Βιβλίο της Χρονιάς στην Τσεχία το 2017, κερδίζοντας το βραβείο Magnesia Litera.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η λιτότητα, ο ρεαλισμός, η αμεσότητα, η ταχύτητα και ο κοφτός, στακάτος λόγος, που κόβει την ανάσα, είναι τα χαρακτηριστικά του βιβλίου, το οποίο εισάγει τον αναγνώστη σε μια ατμόσφαιρα παράξενη, σε έναν κόσμο ανοίκειο, σκοτεινό και καταθλιπτικό, όπου ένα παιδί αντιμετωπίζει από πολύ νωρίς την σκληρότητα της ζωής, αναζητώντας διαρκώς μια χαραμάδα ελπίδας».

(Χριστίνα Μουκούλη, bookpress.gr, 04/11/2021)

Βραβείο Λογοτεχνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης 2017

Χαρακτηριστικά

A' έκδοση:
  • ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΑΚΧΙΚΟΝ
ISBN:
9789606382697
Συγγραφέας:
  • BELLOVA BIANCA / ΜΠΕΛΟΒΑ ΜΠΙΑΝΚΑ

Νέα προϊόντα