ΝΥΧΤΕΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 24.40
22.05
Κερδίζετε: 2.35 (10%)
10%
Σε Απόθεμα
+

Άνοιξη του 1901, στο -φανταστικό- νησί Μίνγκερ, μεταξύ Κρήτης και Κύπρου. Στο νησί ξεσπά επιδημία πανούκλας και επιβάλλεται καραντίνα. Για να αναχαιτιστεί η επιδημία, ο σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ Β' στέλνει στο Μίνγκερ τον αρχιεπιθεωρητή υγείας Μπονκόφσκι πασά, σύντομα όμως εκείνος δολοφονείται. Ο σουλτάνος αναθέτει τότε στον νεαρό γιατρό Νουρί το καθήκον να αναλάβει δράση. Αλλά το κακό έχει ριζώσει, η πανούκλα εξαπλώνεται ταχύτατα παρά τα αυστηρά μέτρα, δημιουργώντας επιπλέον εντάσεις ανάμεσα στους μουσουλμάνους και στους χριστιανούς κατοίκους του νησιού. Η ανικανότητα της τοπικής διοίκησης και η άρνηση του λαού να σεβαστεί τις απαγορεύσεις καταδικάζουν το εγχείρημα σε αποτυχία, ενώ κυριαρχούν ο παραλογισμός του φόβου, οι ίντριγκες και οι εθνικιστικές προκαταλήψεις. Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της επιδημίας, ο σουλτάνος υποκύπτει στις διεθνείς πιέσεις και αποφασίζει τον αποκλεισμό του νησιού. Οι κάτοικοι του Μίνγκερ πρέπει πια να βρουν μόνοι τους τρόπο να νικήσουν την πανούκλα...
Οι Νύχτες πανούκλας πρωτοκυκλοφόρησαν στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2021· τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου ασκήθηκε δίωξη κατά του συγγραφέα με την κατηγορία της προσβολής του Κεμάλ Ατατούρκ και της τουρκικής σημαίας. 

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)


"Συγχρόνως ονειρικό και ιστορικό πανόραμα, σατιρικό σχόλιο για την εξουσία και την ελευθερία, οι Νύχτες πανούκλας μιλούν για την εποχή μας. Ο Παμούκ είναι ένας μάγος".

 (Lire)


"Το πανόραμα ενός άλλοτε ειδυλλιακού μικρόκοσμου, που κινδυνεύει να βυθιστεί στο χάος. Ο Παμούκ συνδυάζει αριστοτεχνικά ιστορικά γεγονότα και φανταστικά συμβάντα, συμπάσχει με τους νοσούντες, συμμερίζεται τα αισθήματα των ερωτευμένων, διασκεδάζει με την αλαζονεία και τις υπεκφυγές των ισχυρών". 

(Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Χαρακτηριστικά

A' έκδοση:
  • ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
ISBN:
9789601679235
Συγγραφέας:
  • PAMUK ORHAN / ΠΑΜΟΥΚ ΟΡΧΑΝ

Νέα προϊόντα