ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ

14.94
Σε Απόθεμα
+

Λίγες μέρες αφότου η Ρέινορ μαθαίνει ότι ο Μοθ, ο άντρας με τον οποίο είναι 32 χρόνια παντρεμένοι, βρίσκεται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας, χάνουν το σπίτι τους και κάθε μέσο βιοπορισμού. Αφού δεν τους έχει απομείνει πλέον τίποτα, παρά μόνο ελάχιστος χρόνος, παίρνουν τη γενναία απόφαση να περπατήσουν 630 μίλια στο θαλασσοδαρμένο μονοπάτι που διατρέχει τη νοτιοδυτική ακτή της Αγγλίας, από το Σόμερσετ μέχρι το Ντόρσετ, μέσω Ντέβον και Κορνουάλης.
Έχοντας στα σακίδιά τους μόνο τα απολύτως αναγκαία, διασχίζουν καθημερινά ένα άγριο τοπίο από γκρεμούς, θάλασσα και ουρανό. Με κάθε τους βήμα, κάθε συναπάντημα και κάθε δοκιμασία, το οδοιπορικό τους εξελίσσεται σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας. To Μονοπάτι του Αλατιού ανασυνθέτει την έννοια της εστίας δείχνοντας πως, όταν αυτή χαθεί, μπορεί να "ξαναχτιστεί" και να επαναπροσδιοριστεί με τους πιο απρόσμενους τρόπους.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, ένα βιβλίο-ύμνος για τη φύση που θεραπεύει τις πληγωμένες ψυχές και τον ίδιο τον άνθρωπο, μια διερεύνηση της απώλειας αλλά και του προβλήματος των αστέγων στη σύγχρονη Ευρώπη. Όλα αυτά μπορεί να διατείνεται ότι είναι το Μονοπάτι του Αλατιού, ένα πρωτότυπο ανάγνωσμα το οποίο βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που βίωσε η συγγραφέας και αξίζει να διαβαστεί, προκειμένου να μας ταξιδέψει στα μελαγχολικά φθινοπωρινά και θαλασσοδαρμένα τοπία της Κορνουάλης».

(Λεύκη Σαραντινού, bookpress.gr, 29/10/2021)

«Μια όμορφη, στοχαστική, λυρική ιστορία για την απώλεια στέγης και την ανθρώπινη δύναμη και αντοχή»

(Guardian)

«Το Μονοπάτι του Αλατιού είναι μια ιστορία που δεν μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου, ένας ναός στη γαλήνη... Θα σας αλλάξει για πάντα»

(Wall Street Journal)

Χαρακτηριστικά

A' έκδοση:
  • Εκδόσεις Κλειδάριθμος
ISBN:
9789606451928
Συγγραφέας:
  • WINN RAYNOR / ΓΟΥΙΝ ΡΕΙΝΟΡ