ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΝΥΨΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ

14.94
Σε Απόθεμα
+

ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ συγγραφέας επιστρέφει στην Αργεντινή για να αποχαιρετήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του. Στο σπίτι των γονιών του, βρίσκει έγγραφα, χάρτες, φωτογραφίες... και ανακαλύπτει την άγνωστη ιστορία της οικογένειάς του, καθώς και το εμμονικό ενδιαφέρον του πατέρα του σχετικά με την περίεργη εξαφάνιση ενός άνδρα.
ΞΑΦΝΙΚΑ, έρχεται αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του σκοτεινού πολιτικού παρελθόντος της Αργεντινής και με τις αναμνήσεις της οικογένειάς του από την αντίσταση ενάντια στο καταπιεστικό στρατιωτικό καθεστώς. ΤΑ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ της έρευνας του αφηγητή δεν αποκαλύπτουν μόνο ένα μέρος της ζωής του πατέρα του -την οποία είχε προσπαθήσει να ξεχάσει-, αλλά και την κληρονομιά μιας ολόκληρης γενιάς, γεμάτη από βαρβαρότητες και παρανομία.
Ένα τολμηρό, βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τα μυστικά του παρελθόντος, τον ρόλο της διαφθοράς και της συλλογικής ευθύνης· συγχρόνως, μια παγκόσμια ιστορία για όλους όσοι επέζησαν ή έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι μια ιδέα.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο Προν είναι ο νεώτερος μιας σειράς συγγραφέων, ?οι οποίοι ανήκουν είτε στην περίφημη γενεά των Baby boomers της Λατινικής Αμερικής στη δεκαετία του 1960[1], είτε στο κίνημα Crack και το κίνημα McOndo στη δεκαετία του 1990?, που πρώτοι αποδεσμεύτηκαν από τον Μαγικό Ρεαλισμό των μεγάλων μυθιστοριογράφων της Λατινικής Αμερικής. (?) Το ύφος του συγγραφέα διαμορφώνεται από την ακολουθία των λέξεων και την ελλειπτική δόμηση της ατμόσφαιρας. Η υποφώσκουσα αυτή τοποθέτηση θα μπορούσε να συνοψισθεί ως ιστορική συνείδηση του συγγραφέα».

(Νίκος Ξένιος, bookpress.gr, 08/11/2021)

Χαρακτηριστικά

A' έκδοση:
  • Εκδόσεις Ίκαρος
ISBN:
9789605724306
Συγγραφέας:
  • PRON PATRICIO / ΠΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣΙΟ