ΠΑΙΔΙΚΟ ΆΓΧΟΣ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ;
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15.00
13.50
Κερδίζετε: 1.50 (10%)
10%
Σε Απόθεμα
+

Πριν από κάποια χρόνια, το να μιλάς για παιδικό άγχος θα φαινόταν το λιγότερο παράδοξο. Στις μέρες μας, ωστόσο, θεωρείται δεδομένο. Και αυτό, όχι γιατί τα παιδιά άρχισαν ξαφνικά να μιμούνται τους μεγάλους, ούτε γιατί έχουν αλλάξει άρδην οι συνθήκες της ζωής μας συγκριτικά με παλαιότερα.
Το άγχος είναι ένα συναίσθημα όπως όλα τα άλλα. Όπως η χαρά, η λύπη ή ο θυμός. Όταν τα παιδιά βρίσκονται σε μια κατάσταση που νιώθουν ότι δεν μπορούν να τη διαχειριστούν ή ότι δεν έχουν αρκετά εφόδια για να την αντιμετωπίσουν, ενδέχεται να παρουσιάσουν συμπεριφορές άγχους. Κάποιες φορές το άγχος μπορεί να γίνει εφαλτήριο για δράση. Τα παιδιά να ενεργοποιηθούν, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να εξελιχθούν, ωστόσο, η υπερβολική εκδήλωση άγχους προκαλεί δυσλειτουργικά συναισθήματα και αντίστοιχα προβληματικές συμπεριφορές.
Το βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο-οδηγό πρόληψης για την αποφυγή εμφάνισης του καταστροφικού άγχους. Παρουσιάζει την έννοια του άγχους, το πώς εκδηλώνεται από τα παιδιά, τις αρνητικές επιπτώσεις του, αλλά κυρίως τους τρόπους πρόληψής του, μέσα από μεθόδους και τεχνικές της γνωστικής-συμπεριφοριστικής θεραπείας και τη θεμελίωση και ενίσχυση της συναισθηματικής ανθεκτικότητας. Ειδικότερα, επιχειρεί να απαντήσει στα ερωτήματα:
- Τι είναι το άγχος;
- Πώς εκδηλώνεται και γιατί;
- Πόσο κακό μπορεί να κάνει στο παιδί;
- Πώς το αντιμετωπίζουμε;
- Και, κυρίως, πώς το προλαμβάνουμε; 

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Χαρακτηριστικά

A' έκδοση:
  • ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ (ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ)
ISBN:
9789604994472
Συγγραφέας:
  • ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ